Om os

Da vi i sidste halvdel af 2013 begyndte at se os om efter et sted at slå os ned, kiggede vi efter steder, som kunne imødekomme os på ønsket om at være selvforsynende med frugt og grønt. Vi kiggede også efter et sted, som naturmæssigt kunne matche det, vi kom fra, nemlig Midtsjælland, med sit smukke søhøjland og de dybe skove. Alt det og mere til fandt vi her, da vi i september 2013 så Havehøjegaard for første gang. Efter 15 min. på stedet kiggede vi på hinanden og var enige om, at vores fremtid var knyttet til den jord, vi stod på. Vi var også bevidste om, at det ville kræve tid, opmærksomhed og en del penge, hvis drømmen skulle gå i opfyldelse. Tid fik vi nok af, da vi 14 dage efter at have underskrevet skødet begge blev arbejdsløse. Penge blev der heldigvis lidt af efter hussalget på Sjælland. Og opmærksomhed er nødvendig, hvis man vil renovere gamle bygninger, indrette ferieboliger, anlægge og vedligeholde køkkenhave og tage godt imod gæster fra hele verden og give dem en god oplevelse af stedet og omgivelserne.

   Vores første prioritet i forhold til at realisere vores drømme har været at indrette ferieboligerne, så de har kunnet være funktionsdygtige. Oldemors Hjem var klar før jul 2014 og Farfars Hus har fungeret siden påsken 2016. Det næste i vore prioriterede rækkefølge var at skabe en køkkenhave, og derfor pløjede vi en gammel græsplane op. Haven skulle være stor nok til at forsyne os selv, men skulle også kunne levere varer til en lille bod, som vi indrettede ved smedjen og dammen midt i Sømarke. Den har fungeret i tre sæsoner.

Vi har kunne glæde os over, at jorden er meget frugtbar, og indtil videre har vi kunnet producere langt mere, end vi har kunnet komme af med. I foråret  investerede vi i en frugtplantage, som med tiden skal supplere de gamle træer, som stod her ved overtagelsen. Det drejer sig om såvel buske som træer. Ønsket er naturligvis at have vores egen gårdbutik, og det er den overskydende tid gået med at etablere i løbet af sommeren. Målet er at færdiggøre butikken, så vi kan åbne endeligt sidst i juni eller i begyndelsen af juli 2017. Fra det tidspunkt skal man kunne komme og købe årstidens frugt og grønt, og enkelte hjemmelavede færdigprodukter som saft og marmelade. Desuden er det planen, at lokale og andre kunsthåndværker, skal kunne udstille og sælge deres produkter hos os. Indtil videre er der tale om en kurvefletter, en stenhugger og en som hækler og strikker tøj og brugsgenstande.


 

Lukket for kommentarer.